neděle 22. ledna 2012

Péče o vlasy

Je tu dlouho očekávaný článek!
Pro začátek bych řekla, že na fotkách které tu jsou není všechno. Nefotila jsem věci které mi přišly zbytečné, ale určitě se o nich zmíním.


První čím bych měla začít je nejspíš ŠAMPON.

Já vlasy umívám březovým, kopřivovým nebo pivním šamponem. Koupíte je v litrových lahvích, víc než 40 Kč snad nestojí a měli by ho mít snad v každé drogérii. Mě nejvíc voní kopřivový.
Občas ale vlasy umeju nějakým obyčejným drogérkovým šamponem. Vlasy potřebují taky trochu změnu.
Při mytí si dávám opravdu pozor na to abych si vlasy moc nezacuchala, protože při česání bych si jich půlku vytrhala.

Další přichází na řadu KONDICIONÉR.

Já používám od Timotei. Špatný není, ale to co slibuje nedokáže splnit a to je „okouzlující objem“. Vím že by se měl používat v kombinaci se šamponem od stejné značky, ale abych pravdu řekla, ještě se mi nestalo že by mi kondicionér dodal objem. Vám snad ano? Jinak tu funkci kterou má mít tak opravdu má, vlasy se po něm krásně rozčesávají a bonusem je nádherná vůně. Stál asi do 50 Kč snad v každé drogérii.

Další jsou BALZÁMY a to od značky Balea, která je velmi levná a podle mě má některé výrobky opravdu kvalitní.

Já používám kokosový na barvené vlasy a meruňkový na suché vlasy.
Já sice barvené vlasy nemám ale pomáhá mi i tak. Když jsem si vlasy ještě barvila tak jsem ho používala, barva odrostla a já jsem ho chtěla dopotřebovat a od té doby si ho kupuju pravidelně. Vlasy jsou po něm lesklé, krásně voní a jsou pevné. Navíc obsahuje UV filtr.

Druhý je meruňkový. Ten mám poprvé, ale už jsem ho stihla vyzkoušet. Vlasy jsou po něm taky heboučké pevné a lesklé. Vůne není tak silná jako u kokosového.
Oba dva balzámy používám i jako zábaly. Navlhčím si vlasy vetřu do nich balzám a nechám působit minimálně 15 minut. Potom vlasy umeju a po umytí znova nanesu bazám a nechám působit tak 2-3 minutky, pořádně opláchnu a tramtadadáíáá :D


Teď přichází na řadu ÚPRAVA. Ať už je to česání, fénování či žehlení a kulmování.

O čem bych ale měla promluvit jako první tak před každým fénováním do vlasů dám aspoň trochu nějakého ochraného spreje. Já používám Got2be Guardian angel. Zase mě uchvátila vůně. Ale taky že po ničem jiném mi vlasy nevydržely tak dlouho natočené a hned se zacuchaly. Tenhle sprej tomu celkem obstojně brání. Takže ať už vlasy rovné nebo vlnité tenhle sprej je nejenom ochranou před teplem ale taky jim dodá lesk, necuchají se tolik a dobře drží.



Fén používám poslední dobou víc než kdy jindy. Zato žehličku a kulmu jsem omezila na minimum. Fén mým vlasům tolik neškodí a navíc žehlička mi vlasy víc vysušuje a to se později projeví v tom že vlasy elektrizují a u kořínků jsou mastné a to hlavně teď v zimě.
Ale neříkám že žehličku a kulmu nepoužívám. To ano a jak ráda. Žehličku mám od Rowenty a kulmu Remington.



Dále budeme pokračovat KARTÁČEM NA VLASY.  

Používám i obyčejné hřebínky ale nejradši mám drogérkový kartáč. Je plochý, velký a má dlouhé i krátké štětiny nebo jak tomu říkat. Dřív jsem měla obyčejný malý a když jsem si koupila teto tak sem si řekla jek jsem se někdy mohla česat s tím obyčejným. Vlasy tolik netahá a krásně je rozčeše až jsou skoro heboučké. Koupila jsem ho v DM a stál asi něco kolem 250 Kč.

Další kartáč mám z internetu. Je značky Denman je růžový a má umělé štětiny. Používám ho hlavně na tupírování protože když s ním češu vlasy tak trochu elektrizují. Jinak taky netahá a vlasy vyčesu vždycky do sametova.



Další věcí je STŘÍHÁNÍ.  

Hodně lidí nevěří tomu že se stříhám sama. Vždy když jsem šla ke kadeřnici řekla jsem jí jak chci ostříhat, ale ona si stejně udělala po svém a ještě jsem jen za stříhání dala spoustu peněz. Mám doma obyčejné nůžky ostřé a špičaté, potom efilační které vidíte na fotce výše, a dokonce i strojek. Stříhám nejen sebe ale i sestru, taťku, kamarádku (dokonce i naše psy) a nikdy si nikdo nestěžoval. Když jsou nějaké akce tak by mi ruce utrhli abych jim dělala účes a všichni mi říkají že jsem se minula povoláním. Tím se samozřejmě nechci chlubit jen říkám aby jste si nemysleli že jsem vlasový negramot.

V poslední době kvůli častému maštění vlasů používám SUCHÝ ŠAMPON.  

Koupila jsem si od značky Balea. Stál asi do 70 Kč samozřejmě kde jinde než v DM.
Když ho dávám na vlasy musím z větší dálky jinak se na vlasech zachytí hodně bíleho prášku, potom vlasy ručníkem nebo prsty prodrbu, vyčešu a pokud je potřeba ještě trochu vyfénuju a můžu pádit. Je opravdu dobrý a nemůžu si na něj stěžovat. A taky dost silně voní a dodá vlasům na objemu – v tom vidím opravdu velké plus.



Poslední věcí budou malé TIPY.

Pokud mám vlasy opravdu suché a elektrizující a zrovna potřebuju odejít a už nemám moc času na to abych je nějak upravovala vezmu tělové mléko, ale nesmí být příliš mastné, nejlepší je opravdu to velmi tekuté, dám si ho trochu na ruce ruzetřu ho v nich a vetřu do vlasů. Nesmíte ho začít vtírat ke kořínkům, jen ke konečkům a můžete trochu i délek.

Pokud mám vlasy tak nějak unavené a bez objemu vezmu si prázdný obal od bezoplachového kondicionéru a natočím do něho trochu chladné vody a jen lehoučce vlasy postříkám.

Vlasy potřebují výživu i zevnitř aby byly lesklejší a tolik nevypadávaly. Proto používám Biosil Plus. Je to jeden z nejlepších přípravků. Vlasy se hned zlepšily a tolik nepadají. Koupíte ho snad v každé lékárně a stojí asi do 70 Kč. Obsahuje 60 tablet takže vydrží na dva měsíce.
 


Ale tyhle rady berte tak, že jsou to jen moje osobní zkušenosti a vy se jimi řídit nemusíte.
Tak doufám že jsem na nic nezapoměla a pokud máte dotazy ohledně vlasů klidně se ptejte.











3 komentáře:

  1. uzasne vlasy!
    http://cookieswardrobe.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezký článek, vlasy máš fakt krásné!!! :)
    http://markvitkysvet.blogspot.com

    OdpovědětVymazat